fa ادامه کشمکش‌ها در مورد بازنشستگی پرستاران تامین اجتماعی بر اساس سخت و زیان‌آور محمود عمیدی می‌گوید: تقریباً هیچ‌کدام از قوانین مخصوص مشاغلی که مشمول مزایای مشاغل سخت هستند ازسوی سازمان تامین اجتماعی اجرا نمی‌شود. مهمترین اعتراض پرستاران، عدم موافقت با بازنشستگی‌شان با ۲۰ سال سابقه کار و ۳۰ روز حقوق است. 1/13/2020 4:16:05 PM 1/13/2020 4:15:50 PM کانون فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی /../IMG/NewsDef.png /../IMG/NewsDef.png کانون فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی
عضو خانه پرستار مطرح کرد؛

ادامه کشمکش‌ها در مورد بازنشستگی پرستاران تامین اجتماعی بر اساس سخت و زیان‌آور

محمود عمیدی می‌گوید: تقریباً هیچ‌کدام از قوانین مخصوص مشاغلی که مشمول مزایای مشاغل سخت هستند ازسوی سازمان تامین اجتماعی اجرا نمی‌شود. مهمترین اعتراض پرستاران، عدم موافقت با بازنشستگی‌شان با ۲۰ سال سابقه کار و ۳۰ روز حقوق است.
شنبه 21 دی 1398 ساعت 16:15
ادامه کشمکش‌ها در مورد بازنشستگی پرستاران تامین اجتماعی بر اساس سخت و زیان‌آور
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمود عمیدی (عضو خانه پرستار) با بیان اینکه در دو سال اخیر سازمان تامین اجتماعی در عدم احقاق حقوق کارکنان واحدهای پرستاری خود شامل پرستاری، بهیاری، هوشبری و اتاق‌عمل متاسفانه رویه نامناسبی را در پیش گرفته است، اظهار داشت: تامین اجتماعی تقریباً هیچ‌کدام از قوانین مخصوص این مشاغل را که مشمول مزایای مشاغل سخت هستند، اجرا نمی‌کند. مهمترین موضوعی که در این راستا باعث اعتراض پرستاران است، عدم موافقت با بازنشستگی‌شان با ۲۰ سال سابقه کار و ۳۰ روز حقوق است.
این عضو خانه پرستار تصریح کرد: تا سال ۹۷ سازمان تامین اجتماعی کارکنان خود را بر اساس قانون نحوه بازنشستگی جانبازان و معلولین و شاغلین مشاغل سخت مصوبه سال ۶۷ مجلس و اصلاحات بعدی آن بازنشسته می‌کرد که قطعاً رویه غلطی بوده و طبق همان ماده واحده که شمول قانون را مستلزم ذکر نام کرده، از شمول به دلیل عدم ذکر نام خارج هستند. از طرفی کارکنان سازمان تامین اجتماعی هر چند کارمند خطاب می‌شوند اما کارمند دولت نیستند و قانون مدیریت خدمات کشوری فقط مشمول کارکنان رسمی و پیمانی دستگاه‌های دولتی می‌شود و از طرفی طبق ماده ۱۱۷ این قانون نهادهای عمومی غیردولتی که سازمان تامین اجتماعی از جمله آنهاست از شمول قانون مدیریت خدمات کشوری مستثنی شده‌اند.
عمیدی با اشاره به ماده ۴ قانون تامین اجتماعی گفت: ماده ۴ شامل افرادی است که به هر عنوان در مقابل دریافت مزد یا حقوق کار می‌کنند. مفاد ماده ۱۱۳ و ۱۱۴ قانون تامین اجتماعی موارد خاصی را به شرایط مستخدمین دولت و مشمولین قانون استخدام کشوری که قانون مدیریت خدمات کشوری جایگزین آن شده است، به وضوح نشان می‌دهد که کارکنان سازمان تامین اجتماعی تابع قانون تامین اجتماعی و آیین‌نامه استخدامی خاص آن هستند.
وی افزود: در دو سال اخیر سازمان تامین اجتماعی شرایط برقراری بازنشستگی را با استناد به ماده ۱۱۴ قانون تامین اجتماعی مشمول ماده ۱۰۳ قانون مدیریت خدمات کشوری می‌داند درحالیکه کارکنان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری شاغل در مشاغل سخت و زیان‌آور با استناد به قانون خاص نحوه بازنشستگی جانبازان و معلولین و شاغلین مشاغل سخت بازنشسته می‌شوند که در آن هم شرط بازنشستگی داشتن حداقل ۲۰ سال سابقه کار است.
خدمات-پرستاری-در-منزل
عمیدی با بیان اینکه معاونت حقوقی سازمان تامین اجتماعی مستند به ماده ۱۲۷ قانون مدیریت خدمات کشوری قانون نحوه بازنشستگی جانبازان را نقض شده می‌داند اما اگر واقعا چنین استنادی درست باشد پس طبق همان ماده ۱۲۷ قانون مدیریت خدمات کشوری که مصوب سال ۸۶ است؛ ماده ۱۱۴ قانون تامین اجتماعی که مغایر ماده ۱۱۷قانون مدیریت است.
وی افزود: طبق ماده ۱۱۷ قانون مدیریت خدمات کشوری؛ کلیه دستگاه‌های اجرایی به استثنای نهادها، مؤسسات، تشکیلات و سازمان‌هایی که زیرنظر مستقیم رهبری اداره می‌شوند، وزارت اطلاعات، نهادهای عمومی غیردولتی که با تعریف مذکور در ماده(۳) تطبیق دارند، اعضای هیأت علمی و قضات، دیوان محاسبات، شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان رهبری مشمول مقررات این قانون می‌شوند و در خصوص نیروهای نظامی و انتظامی مطابق نظر مقام معظم رهبری عمل می‌شود.
این عضو خانه پرستار بیان کرد: طبق ماده ۳ قانون مدیریت و خدمات کشوری مؤسسه یا نهاد عمومی غیردولتی، واحد سازمانی مشخصی است که دارای استقلال حقوقی‌است و با تصویب مجلس شورای اسلامی ایجاد شده یا می‌شود و بیش از پنجاه درصد (۵۰%) بودجه سالانه آن از محل منابع غیردولتی تأمین گردد و عهده‌دار وظایف ‌و خدماتی است که جنبه عمومی ‌دارد.
 او ادامه داد: بند ۱۰ماده  واحده فهرست نهادهای عمومی غیردولتی، سازمان تامین اجتماعی جزو نهادهای عمومی غیردولتی بوده و از شمول این قانون مدیریت خدمات کشوری مستثنی شده است. اگر بر اساس ماده ۱۲۷ قانون مدیریت خدمات کشوری تمام قوانین خاص و عام مغایر با آن نقض شده‌اند، پس ماده ۱۱۴ قانون تامین اجتماعی نیز که مغایر ماده ۱۱۷ است نقض شده است و استناد بدان بی‌معناست.
  این فعال صنفی پرستاری گفت: در همین ماده ۱۱۴ فقط شرایط احتساب مستمری یا همان حقوق بازنشستگی را به شرایط کارکنان مشمول قانون استخدام کشوری کرده و نه شرایط برقراری آن، همچنین اشاره ماده ۱۱۴ به بازنشستگی پیش از موعد است که شرایط و ضوابط خاص خود را دارد حال آنکه طبق بند «ب» تبصره ۲ ماده ۷۶ تامین اجتماعی هر سال کار کردن در مشاغل سخت وزیان آور ۱.۵ برابر بوده و بنابراین ۲۰ سال کار در مشاغل سخت و زیان آور برابر ۳۰ سال خدمت در مشاغل عادی است و بازنشستگی پیش از موعد می‌باشد. در هیچ مستند و قانونی نمی توان یافت که بازنشستگی شاغلین مشاغل سخت را در زمره بازنشستگی‌های پیش از موعد آورده باشد.
عمیدی در پایان گفت: عدم اجرای قوانین در سازمان تامین اجتماعی نهادینه شده است و متاسفانه هر چه تلاش می‌کنیم تا این موضوع را در سازمان حل وفصل و از تضییع حقوق هزاران نفر جلوگیری کنیم عملی نیست. امیدواریم قانونمندی و قانونمداری بر سازمان تامین اجتماعی حاکم و از تضیییع حقوق کارکنان بخش درمانی جلوگیری شود.
 



fa کانون فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری  دانشگاه آزاد اسلامی   پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی