fa دشوارترین سوال مصاحبه استخدامی و چگونگی پاسخ دادن به آن موفقیت در یک مصاحبه استخدامی، علاوه بر داشتن مهارت های کافی، به پاسخ هایی که در مصاحبه ارائه می دهید نیز بستگی دارد. به بیان دیگر، می توان گفت در اکثر مصاحبه های استخدامی، افرادی موفق می شوند که بهترین پاسخ ها را دارند؛ نه افرادی که بیشترین مهارت را دارند. 7/21/2018 4:35:27 PM 7/21/2018 4:34:58 PM کانون فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی http://www.aiau.ir/Media/Image/18/06/1806130918_Orig.jpg http://www.aiau.ir/Media/Image/18/06/1806130918_Thum.jpg کانون فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی

دشوارترین سوال مصاحبه استخدامی و چگونگی پاسخ دادن به آن

موفقیت در یک مصاحبه استخدامی، علاوه بر داشتن مهارت های کافی، به پاسخ هایی که در مصاحبه ارائه می دهید نیز بستگی دارد. به بیان دیگر، می توان گفت در اکثر مصاحبه های استخدامی، افرادی موفق می شوند که بهترین پاسخ ها را دارند؛ نه افرادی که بیشترین مهارت را دارند.
شنبه 30 تیر 1397 ساعت 16:35
دشوارترین سوال مصاحبه استخدامی و چگونگی پاسخ دادن به آن
هر چقدر که پاسخ های خود را برای مصاحبه استخدامی آماده کرده باشید، هنوز هم سوالاتی هستند که پاسخ  دادن به آنها دشوار است. دلیل اصلی این دشواری این است که شاید تمایل نداشته باشید به آن سوالات پاسخ دهید یا نگران این باشید که پاسخ شما، تاثیر بدی در آینده شغلی و درآمدی داشته باشد.
صحبت در مورد درآمد کنونی و حقوق دریافتی، از دشوارترین و پیچیده ترین بخش های مصاحبه های استخدامی است. همین سوال و بحث ساده می تواند مسیر شغلی و درآمدی شما را به  کلی دگرگون کند. نکته جالب این است که پرسیدن این نوع سوالات در برخی ایالت های آمریکا ممنوع شده است؛ چرا که فرد مصاحبه کننده با این سوال در جایگاه پیروز قرار می گیرد و می تواند به هر نوعی که تمایل داشت، در مورد حقوق متقاضی تصمیم گیری کند. به بیان دیگر، شرکت مقصد با دانستن پاسخ این سوال وارد حیطه ای از حریم خصوصی افراد می شود.
با وجود تمام اشکالاتی که سوال پرسیدن در مورد حقوق کنونی دارد، این نوع سوالات هنوز در بسیاری از شرکت ها پرسیده می شوند. سوال اصلی این است که در چنین موقعیت هایی، چگونه می توانید بهترین پاسخ را ارائه دهید؟
 
پاسخ ندادن راه حل مناسبی نیست
برخی افراد پیشنهاد می دهند که از پاسخ به این نوع سوالات خودداری کنید. البته ممکن است این راه حل در برخی مواقع مناسب باشد، اما عموما مدیران نیروی انسانی باز هم تلاش می کنند پاسخ را از شما دریافت کنند. از طرفی، تحقیقات اخیر موسسه PayScale نشان می دهد که پاسخ ندادن به این سوالات، برای زنان مفید نیست. زنانی که به سوالات در مورد حقوق دریافتی پاسخ نداده اند، ۱.۸درصد کمتر از میانگین دیگر زنان حقوق دریافت کرده اند. در مقابل این آمار در مردان به ۱.۲درصد بیشتر از میانگین رسیده است. البته نمی توان این آمار را به عنوان حقیقتی غیرقابل اجتناب قبول کرد.
 
حقیقت را بگویید
ملیسا لیارنا، مدیرعامل Career Outcomes matter، در مصاحبه ای به این نکته اشاره کرده که گفتن حقیقت، بهترین راه حل در این مواقع است. شما می توانید مبلغ دقیق دریافتی کنونی خود را اعلام کنید. نکته مهم این است که توضیحات بیشتری همراه با این اعلام حقیقت ارائه دهید. به مدیر نیروی انسانی دلایلی بدهید که مجبور شود حقوق شما را بیشتر لحاظ کند. برای آنها توضیح دهید که چرا حقوق کنونی برای مهارت های شما کافی نیست و اینکه چه تصوراتی از آینده کار در شرکت آنها دارید.
 
می توانید به فرد مصاحبه کننده این گونه پاسخ دهید:
حقوق دریافتی من در حال حاضر X ریال است، اما تصور می کنم ارزشی که می توانم به شرکت شما ارائه دهم بیش از این مبلغ خواهد بود. به علاوه میانگین دریافتی در حوزه کاری من، Y ریال است.
البته برای پاسخ دقیق به شیوه گفته شده، نیاز به تحقیقات دارید. شما باید پیش از مصاحبه در مورد شرایط شغلی و درآمدی جایگاه شغلی مورد نظر تحقیق کنید و آماری دقیق به آن شرکت ارائه دهید. علاوه بر آن، باید آمار دقیقی از موفقیت هایی که می توانند پشتیبان درخواست حقوق بیشتر از طرف شما باشند، آماده کنید.
در پایان می توانید مسیر گفت وگو را از مزایای مالی به سمت مزایای دیگر ببرید. به عنوان مثال در مورد مزایای مرخصی، محیط کار، بن های کارمندی و . . . سوال کنید. شاید در برخی اوقات پذیرش شغلی با حقوق کمتر و مزایای بیشتر، برای شما بهتر باشد.
 



fa کانون فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری  دانشگاه آزاد اسلامی   پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی